Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Припиняється підвіз води і продовольства: на допомогу жителям Донбасу не вистачає 52 мільйона доларів

  • 19.08.2019, 19:21
  • 639

Через брак фінансування деякі гуманітарні організації вимушені припиняти свою діяльність в Україні

Гуманітарні організації терміново потребують 52 млн доларів, щоб задовольнити невідкладні потреби мешканців Донбасу до кінця 2019 року.

Про це йдеться в заяві координаторки системи Організації Об'єднаних Націй, координаторки з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, передає УНІАН

Донорів закликали збільшити фінансову підтримку для цивільних громадян на Донбасі.

«Ми вдячні донорам за їхню підтримку нашої діяльності. Цього року понад 650 тисяч людей отримали допомогу та захист. Проте через нестачу коштів мільйони людей позбавлені вкрай необхідної допомоги», — зазначила Лубрані.

Вона зауважила, що поки що в цьому році мобілізовано менш ніж 30% фінансування, необхідного для гуманітарних заходів 2019 року.

«Через брак коштів було припинено постачання води водовозами для близько 20 тисяч людей та надання продовольчої допомоги для майже 30 тисяч найбільш незахищених людей. За останні два роки шість гуманітарних організацій змушені були зупинити свої програми через відсутність фінансування», — додала Лубрані.

За її словами, за умови швидкої мобілізації фінансування тисячі дітей у понад 30 школах зможуть продовжити навчання в безпечному середовищі, більш ніж 25 тисяч людей одержать необхідні продуктові набори та майже 30 тисяч родин, які проживають у пошкоджених будинках, отримають вугілля та іншу підтримку для зимового періоду.

Схожі новини