Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Смертельна пожежа в готелі Одеси: кількох жертв вдалося розпізнати

  • 18.08.2019, 13:13
  • 414

В Одесі впізнали декількох жертв пожежі в готелі.

Кількох жертв пожежі в одеському готелі «Токіо Стар» впізнали.

Про це повідомив завідувач відділом Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Борис Яворський, передає сайт «Сьогодні».

«Розтин дев'яти тіл, виявлених після пожежі в готелі „Токіо Стар“, завершено. Всі необхідні зразки вилучені і далі будуть досліджуватися в лабораторіях. Частина загиблих вже впізнана. Щиро вдячний колегам — лікарям, медрегістраторам і медичним сестрам відділу експертизи трупів і відділення молекулярно генетичних експертиз — за готовність прийти на допомогу, незважаючи на вихідний день і неробочий час, а також за оперативну і якісно виконану роботу», — написав Яворський на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що розслідування у цій справі можуть «забуксували», а звинуватити в цьому — експертів.

«Не сумніваюся, що, коли розслідування у цій справі, як і по всіх подібних справах в цій країні, забуксує і розсиплеться, звинувачувати в цьому будуть, звичайно ж, саме нас, експертів. З цікавістю чекатиму цих міркувань: фантазія обвинувачів ще ніколи не підводила, вони зазвичай не повторюються і завжди придумують щось новеньке. Співчуваю рідним і близьким загиблих», — підсумував експерт.

Нагадаємо, що пожежа в одеському готелі «Токіо Стар», який розташований в будівлі колишнього трамвайного депо, сталася в ніч на 17 серпня. В результаті пожежі загинули дев'ять осіб, 10 постраждали.

Поліція почала розслідування за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Також Державне бюро розслідувань України початок досудове розслідування за фактом неналежного виконання своїх службових обов'язків співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, розглядаються три версії.

Схожі новини