Передплата 2024 «Добрий господар»

Гримчака, швидше за все, будуть пере затримувати, через помилки в ухвалі суду, - адвокат

  • 17.08.2019, 09:50
  • 488

Через помилки в рішенні суду щодо обрання запобіжного заходу заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака не мають права затримувати, бо в документі вказана зовсім інша людина.

Про це повідомила його адвокат Тетяна Матяш на сторінці в Facebook.

«Стосовно виправлення помилки призначили до розгляду на завтра на 10:00. Питання в тому, що суддя задовольнила клопотання прокурора саме відносно Михайловича. Тому суд не може внести зміни в свою ухвалу, коли не виправлене клопотання. Але це ж суддя Лямзіна. Але знов одне але. Ухвала про виправлення помилок набере чинності тільки після апеляційного оскарження. Тому події розвиватимуться наступним чином: Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати», — написала Матяш.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 16 серпня, Деснянський районний суд Чернігова призначив заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн. Після того, як суддя завершила зачитувати ухвалу, адвокат Гримчака Тетяна Матяш зауважила, що в ухвалі вказано інше, ніж у Гримчака, по-батькові — Михайлович, в той час, як він є Миколайович. Також адвокат зазначила, що в ухвалі місцем народження Гримчака вказано місто Дніпро, тоді як він народився у Донецьку.

14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його помічника під час одержання 480 тис. доларів хабара. За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. 15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. «Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном — грошовими коштами — в особливо великому розмірі», — пояснили в НАБУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Схожі новини