Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Потерпілий у справі Гримчака вже неодноразово доносив на хабарі та претендував на посаду у НАБУ

  • 16.08.2019, 14:51
  • 577

Потерпілим від "шахрайства" заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака та його "помічника" проходить підприємець Максим Святненко, співвласник фірми "ЮрЖитло"

За словами джерела «Української правди», Святненко — єдиний потерпілий у справі.

Водночас, «Судовий репорт» повідомляє, що Святненко брав участь у конкурсі на посаду в Національному антикорупційному бюро України.

Чоловік претендував на посаду начальника відділу по роботі зі свідками та заявниками.

Також Святненко був заявником у справі проти судді Подільського суду Києва Тетяни Войтенко, яку розслідувало НАБУ. Суддю підозрюють у хабарі в 10 тисяч доларів за вплив на колегу. Нещодавно Войтенко відсторонили від посади.

Адвокат Войтенко з’ясував, що за півтора місяці до відкриття провадження Святненко неодноразово телефонував з території, де розташована Служба безпеки України. Станції на цій території зафіксували близько 100 з’єднань.

Адвокат судді отримав цю інформацію для доведення провокації злочину і спілкування чоловіка з правоохоронцями поза розслідуванням.

Святненко також є заявником по справі судді Баришівського суду Київської області Олександра Лисюка, якому, за версією слідства, у вересні 2017 року передали 2500 доларів.

Співрозмовник «Української правди» підтвердив, що потерпілий у справі Гримчака — саме той Святненко, який раніше скаржився на хабарі суддям.

Схожі новини