Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Одеській облраді побилися депутати

  • 16.08.2019, 13:47
  • 547

У п'ятницю, 16 серпня, в Одеській обласній раді сталося кілька бійок між депутатами

Про це повідомляє одеське видання «Думская», передає Еспресо.TV

Депутати мали обрати нового голову — замість Анатолія Урбанського, який іде працювати у Раду. За даними видання, спершу депутат і заступник голови облдержадміністрації Віталій Свічинський звинуватив колег із фракцій БПП і «Оппоблоку» мало не в змові, а потім закликав блокувати трибуну. Його підтримали депутати від «Нашого краю» та «Батьківщини».

Почалася бійка, в результаті якої в Урбанського відібрали картку, а також зламали мікрофон. Мікрофон замінили, проте відновленню сесії завадили бажаючі перервати голову.

За деякий час чергова штовханина переросла в бійку. До зали зайшла поліція. Урбанський оголосив перерву на 5 хвилин. У залі з'явилися невідомі спортивної статури.

Урбанський сказав голові одеської «Батьківщини» Олегу Радковському: «Мені все одно, хто буде мене штовхати і робити масаж спини. Олег Володимирович, у вас ніжні руки».

Приблизно о 10:00 сесія таки почалася з голосування за порядок денний. Голови фракцій, голова і його заступники пішли на перерву для політичних консультацій.

Видання з п осиланням на джерела повідомляє, що до ранкових подій причетний Олег Радковський, метою якого є завадити обранню нового голови — тоді він, як перший зам, буде в.о. глави.

Після повернення лідерів фракцій 38 депутатів попросили включити до порядку денного питання про відставку Радковського, проте рішення не було прийняте.

Схожі новини