Передплата 2024 «Добрий господар»

"Росія грає Зеленського", - Безсмерний розповів про зустріч із Зеленським

  • 15.08.2019, 14:26
  • 707

Роман Безсмертний, який донедавна представляв Україну в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, мав одну зустріч із президентом Володимиром Зеленським після повернення в "мінський процес"

Про це він заявив у інтерв’ю BBC, інформує Еспресо.TV

«Я дізнався про указ (про призначення) зі ЗМІ… Якби не наближення 17 липня чергової зустрічі в Мінську, то зрозуміло, що я би сказав „ні“ і все. Але уявіть собі, по плану відбуваються переговори, а представника від України немає. Це негарно, і тому я вирішив погодитися», — розповів Безсмертний.

«…Коли я повернувся, то відбулася зустріч і розмова з президентом, де ми, як мені здалося, один одного почули. Мені було приємно, оскільки я побачив його бажання сформувати відповідь на питання. Це перше. І друге — я відчув у нього бажання розібратися в ситуації і все це відпрацювати організаційно», — сказав він.

За словами Безмертного, це була єдина зустріч із Зеленським, яка тривала до години. На зустрічі були Леонід Кучма, Вадим Пристайко і Руслан Демченко.

«Ми обговорили поточні питання, питання стратегії, тактики… Мова йшла про конкретні завдання — і все, що ми обговорювали під час першої зустрічі, було досягнуто. І там, де треба було стримати, і по тих позиціях, де треба було просунутися, — ми це зробили. В цьому відношенні ставка президента на соціально-гуманітарний блок є абсолютно правильною», — зазначив Безсмертний.

Торкаючись російсько-українських відносин та політики президента Зеленського щодо Росії, політик стверджує:

Я думаю, його бачення зараз формується… Президент України кидає пробні камені, засвоює матеріальну частину…

Судячи з того, як багато росіян зраділи тому, що вийшов указ (про моє звільнення. — Ред.), я розумію, що я таки правий у тому, що я кажу про 6-те число, і правий у тому, що ми є свідками гри кота і миші. Навіть мишеняти.

Очевидно, що Росія зараз грає Зеленського. Грає у повному розумінні.

Самого президента, за його словами, оточують люди, які не розуміють ситуації на фронті

Схожі новини