Передплата 2024 ВЗ

Як українці у соцмережах відреагували на затримання Гримчака

  • 15.08.2019, 08:52
  • 1 048

Учора ввечері правоохоронці затримали заступника очільника МінТОТ Юрія Гримчака та його помічника Ігоря Овдієнка на хабарі розміром у 480 тисяч доларів. Соцмережі вибухнули здогадками та жартами щодо майбутнього покарання Гримчака

Про це йдеться на Еспресо.TV

Нагадаємо, за даними НАБУ, 15 серпня детективи НАБУ викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічника Ігоря Овдієнка на на хабарі розміром у 480 тисяч доларів.

Їм приписують здійснення впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, за інформацією правоохоронців, за це від Гримчак з помічником вимагали від підприємця неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн дол. США.

Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. США вони були затримані «на гарячому».

В автомобілі Range Rover, у якому був помічник Гримчака Овдієнко, правоохоронці знайшли 480 тисяч доларів, а в кабінеті заступника міністра — інші всі докази злочину.

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Пізно увечері, 14 серпня, дружина Юрія Гримчака Юлія повідомила, що у квартирі проводиться обшук ГПУ, а чоловіка начебто затримують.

«Гримчак — дуже близький друг поки що діючого генпрокурора Луценка. Ще в часи, коли Луценко був нардепом — Гримчак у нього помічником працював. Ну от і подивимось: дружба дружбою, чи все ж таки служба службою», — пише волонтер Назар Приходько.

Генеральний прокурор Юрій Луценко написав на своїй сторінці у Facebook, що йому соромного за Юрія Гримчака.

«Так, це правда. ГПУ та слідчі СБУ і НАБУ затримали за шахрайське заволодіння понад 1 млн дол мого колишнього помічника і депутата Ю. Гримчака.

Соромно за нього.

Але це наочно показує, що в ГПУ — закон один для всіх".

Народний депутат Семен Семенченко нагадав про нещодавну відповідь Гримчака в ефірі одного з телеканалів на запитання пенсіонери «Коли ви вже накрадетеся?»

Журналіст Сергій Руденко нагадує про давню дружбу Гримчака з генпрокурором Юрієм Луценком:

«Юрія Гримчака лише підозрюють у отриманні хабаря, а Юрій Луценко — давній його товариш, який колись намагався взяти Юрія Віталійовича на поруки, заявив, що йому соромно за Гримчака. Без суду і вердикту

Ось так".

Журналіст Олег Новіков звертає увагу на те, що Гримчаку повідомили про підозру у шахрайстві (ст. 190 ККУ), хоча йдеться про хабар.

«Вийде спортивна риболовля — піймали, показали, відпустили», — зауважу коментатор під дописом.

«Печальна і повчальна історія: поки умовні свинарчуки весело проводять літо, найбідніший і найменш корупційний з їхньої обойми має шанс присісти», — пише журналістка Тетяна Даниленко.

Схожі новини