Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Юрія Гримчака і його помічника затримали співробітники СБУ спільно з НАБУ - офіційно

Попередня причина - хабар

Співробітники Служби безпеки України спільно з детективами НАБУ та представниками Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічника за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 ККУ.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Служби у Facebook.

«Затриманні вимагали хабар на суму 1,1 млн. доларів США від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави, — читаємо у повідомленні СБУ. — Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. США вони були затримані «на гарячому».

Слідчі дії відбувались за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ.

Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Поза тим, на офіційній сторінці Національного бюро розслідувань також опублікували повідомлення про затримання Юрія Гримчака та його помічника.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко також написав на своїй сторінці у соціальній мережі про затримання Юрія Гримчака.

Схожі новини