Передплата 2024 «Добра кухня»

«Європейська Ссолідарність» наполягає на пропорційному розподілі комітетів Ради та пропонує керівників чотирьох комітетів

Серед запропонованих "ЄС" кандидатур - колишній очільник Львівської ОДА Олег Синютка

Партія «Європейська Солідарність» наголошує, що партія більшості «Слуга народу» має неухильно дотримуватись вимоги Закону «Про Регламент Верховної Ради України» та гарантувати пропорційний розподіл квот керівних посад у комітетах парламенту.

Про це сказано в офіційній заяві, опублікованій на сайті партії.

«Зважаючи на те, що на сьогоднішній день партія «Слуга народу» не надсилала до інших політичних сил пропозицій щодо коаліції у парламенті, можна зробити висновок, що вона планує створити однопартійну більшість у Верховній Раді дев’ятого скликання. Це є перший випадок в історії Україна, коли одна партія може взяти на себе повну відповідальність за формування парламентської більшості, і саме тому заради забезпечення ефективної роботи парламенту важливо чітко дотримуватися його регламенту та принципів професіоналізму.

Керуючись саме такими підходами «Європейська Солідарність» пропонує, аби її представники очолили чотири комітети:

— з питань національної безпеки і оборони — Михайло Забродський;

— з питань європейської інтеграції — Іванна Климпуш-Цинцадзе;

— з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України — Олег Синютка;

— у справах ветеранів та осіб з інвалідністю — Яна Зінкевич.

Високий рівень професіоналізму та досвід наших представників забезпечить ефективну роботу комітетів, підготовку якісних законопроектів та реалізацію стратегічного курсу розвитку держави", — сказано у офіційній заяві партії «Європейська Солідарність».

Схожі новини