Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меркель поставила жорстку умову відновлення співпраці ЄС з Росією

  • 14.08.2019, 19:33
  • 1 281

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Литви Гітанас Науседа в ході двосторонніх переговорів підкреслили необхідність виконання мінських угод щодо Донбасу і деокупації Криму для зняття санкцій проти Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні на сайті литовського президента, передає телеканал «Прямий»

Зокрема, Меркель заявила, що сторони обговорили ситуацію в Україні, в тому числі, необхідність виконання мінських мирних угод

«При обміні думками щодо Росії я повторив позицію, яку Литва займає давно. У той час як в Україні є зовнішнє втручання, в той час як існує висока напруженість, у той час як Крим анексований, дуже складно спілкуватися з Росією на найвищому політичному рівні. Хоча, з іншого боку, це не скасовує необхідності економічної і культурної співпраці», — додав Науседа.

Він також закликав до збереження санкцій проти Росії до тих пір, поки вона не припинить свою агресію проти України. Лідери Німеччини та Литви домовилися домагатися цілей Східного партнерства, висловивши надію на позитивні реформи в країнах-партнерах.

Також канцлерка наголосила, що до реалізації Мінських угод повномасштабне співробітництво країн Євросоюзу з Росією неможливе.

«Доти, доки Мінських угод не буде реалізовано, можливості для співпраці (з Росією-ред.) у нас будуть зовсім не тими, якими нам би хотілося», — сказала Меркель.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Схожі новини