Передплата 2024 «Добрий господар»

“Нафтуся” все-таки стане платною?

Денний абонемент, як пропонує “Трускавецькурорт”, - 10,5 гривні

ПрАТ «Трускавецькурорт» укотре вимагає від місцевої влади запровадити плату за користування бюветом мінеральних вод. Ініціатива не нова: кілька років тому у бюветі навіть встановили обладнання для збору грошей, але під тиском мешканців від платних послуг відмовилися…

На думку гендиректора ПрАТ «Трускавецькурорт"Андріана Драновського, денний абонемент на користування лікувальними водами має коштувати 10,5 гривні. «Це недорого, у Моршині й Миргороді тариф аж 15 гривень. Там послуги платні уже десять років, — каже пан Драновський. — Чому запроваджуємо плату? Для відновлення верхнього бювету у Трускавці, що не працює понад два роки, необхідні кошти. Їх отримаємо від введення плати за споживання «Нафтусі». Трускавчани за воду не платитимуть».

Наразі невідомо, чи трускавчани матимуть спеціальні картки, чи відвідуватимуть бювет із паспортами. Серед найбільших споживачів «Нафтусі» — жителі Західної України, а серед іноземців — поляки, німці, італійці, азербайджанці тощо. Росіяни, яких до анексії Криму щороку було в Трускавці 6−7 тисяч, зараз на цей курорт не їдуть.

Запитую, чи платний вхід до бювету не відлякає відпочивальників? Драновський так не вважає. «У бюветі мінеральних вод має бути покращений сервіс, оновлено обладнання, зроблено ремонт, — наголошує пан Андріан. — Платний вхід у бювет — єдина можливість забезпечити рентабельність закладу та покращити якість послуг».

Схожі новини