Передплата 2024 «Добрий господар»

"Чиновники Офісу президента не мають ухилятися від електронного декларування", - Іванна Климпуш-Цинцадзе

Депутати від «Європейської Солідарності» мають намір, у першу чергу, внести на розгляд новообраного парламенту законопроект про зміни до закону «Про запобігання корупції».

Про це під час брифінгу заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, представник «Європейської Солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе, — повідомляє сайт партії.

«Ми багато працювали і урядом, і цим складом парламенту над тим, щоб виконати всі вимоги по наданню Україні безвізового режиму. Для нас є важливим дотримання всіх вимог, які ми вже впровадили в життя, які вже працюють. З огляду на це, ми вважаємо необхідним першочергово розробити і внести законопроект, який буде передбачати зміни до закону „Про запобігання корупції“. Оскільки ви бачите, що будь-якими способами представники команди президента Зеленського зараз намагаються вивести команду, яка працює безпосередньо в Офісі Президента України з- під дії цього закону», — зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що всі представники Адміністрації Президента Петра Порошенка проходили електронне декларування.

«Ми всі вважали і продовжуємо вважати, що це питання підзвітності, прозорості, відповідності європейським нормам, тому ніяке перейменування Адміністрації на Офіс Президента не мають спричиняти ухиляння від відповідальності з електронного декларування працівників Офісу Президента України. Я сподіваюся, що інші політичні сили в парламенті підтримують нашу ініціативу і проголосують за те, щоб всі державні службовці, на всіх високих, і політичних в тому числі, посадах продовжували декларувати свої статки так, як це передбачено нашими зобов’язаннями щодо надання Україні безвізового режиму», — наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Схожі новини