Передплата 2024 ВЗ

У Росії евакуюють жителів села, поблизу якого на полігоні вибухнула ракета з ядерним двигуном

  • 13.08.2019, 18:15
  • 612

Жителів села Ньонокса Архангельської області, поблизу якого розташований полігон ВМФ Росії, евакуюють вранці 14 серпня.

Про це самі селяни повідомили сайту 29.ru, передає УНІАН.

За їхніми словами, в цей день необхідно не перебувати в селі з 5:00 до 7:00. Місцевих жителів вивезуть спеціальним поїздом з місцевої залізничної станції. Повідомляється, що евакуація нібито пов'язана з плановими роботами в місцевій військовій частині й відношення до вибуху 8 серпня не має. «Це плановий захід. У нас це відбувається регулярно, приблизно раз на місяць всіх відвозять подалі від села. Раніше, правда, дехто залишався тут. Але зараз, після останніх подій, думаю, будуть їхати всі», — розповів один з місцевих жителів.

8 серпня в Російській Федерації, на військовому випробувальному полігоні, розташованому на узбережжі Двинської затоки Білого моря, на відстані 40 км від міста Сєвєродвинськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, що супроводжувався людськими жертвами й короткочасним підвищенням радіаційного фону.

Тоді влада регіону РФ запевнила, що викидів шкідливих речовин в атмосферу не було, а радіаційний фон на місці аварії — в нормі.

Тим часом, як писав «ВЗ» у Росприроднагляд з посиланням на північне Управління гідрометеорології і моніторингу навколишнього середовища повідомив, що радіаційний фон в у місті Сєвєродвінськ Архангельської області РФ в день вибуху під час випробувань на військовому полігоні перевищував норму в 4−16 разів.

Схожі новини