Передплата 2024 ВЗ

Партія «Європейська солідарність» пропонує Михайла Забродського на посаду голови комітету з нацбезпеки та оборони

  • 13.08.2019, 16:34
  • 641

«Європейська Солідарність» наполягає, що генерал-лейтенант Михайло Забродський має очолити комітет з національної безпеки і оборони у Верховній Раді дев’ятого скликання.

Про це на прес-конференції заявила перший заступник голови Верховної Ради України, кандидат у народні депутати від партії «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, передає пресслужба партії.

«Навряд в парламентів можна знайти більш фахову людину, ніж Михайло Забродський на голову комітету з національної безпеки та оборони, тому що це правда. Він має за плечима досвід захисту територіальної цілісності та оборони, стратегічне бачення питань національної безпеки і оборони держави, в нього хороша англійська, навчання за кордоном, чітке розуміння, що таке країни НАТО, і чітка відповідь на запитання чи є в країн НАТО війська. Я переконана, що 400 новообраних депутатів можуть цього не знати», — наголосила Ірина Геращенко.

Розподіл комітетів у Верховній Раді має відбуватись відповідно до професійних компетенцій та досвіду кандидатів, — заявила Ірина Геращенко.

«Ми не прийшли боротися за портфелі. Наша команда є надзвичайно професійною. Досвід членів „Європейської Солідарності“ може посилити комітети, які стосуються питань нацбезпеки та оборони, європейської інтеграції, прав людини, захисту ветеранів», — наголосила Ірина Геращенко.

«Європейська Солідарність» закликає «Батьківщину» та «Голос» об’єднати зусилля та обговорити пропозиції по керівництву комітетів, — сказала Ірина Геращенко.

«Ми звертаємося до колег по парламенту, які не входять до монобільшості — це партії „Батьківщина“ та „Голос“ з пропозицією скоординувати зусилля наших політичних сил для дотримання норми регламенту про пропорційне представництво і керівництво комітетами парламенту. Поки що ми не отримали відповідь, але чекаємо. Скоординувавши зусилля ми зробимо більше для демократії і правильного функціонування Верховної Ради», — сказала вона.

Представники опозиції мають очолити комітети з питань регламенту та свободи слова — це забезпечить якісний контроль за більшістю партії «Слуга народу» в парламенті, — наголосила Ірина Геращенко.

«Опозиції мають бути передані комітет з регламенту та свободи слова, тим фракціям, які не належать до монобільшості. З цих позицій ми виходимо на консультації і вважаємо, що дуже правильно боротись не за портфелі та крісла, а за принципи організації роботи парламенту, адже не в прізвищах справа», — прокоментувала політик.

Схожі новини