Передплата 2024 «Добрий господар»

Фракція Медведчука зазіхає на важливі комітети у Раді

"Опозиційна платформа – За життя" запропонувала створити два нові комітети – з вирішення проблем Донбасу та з питань сім'ї, і очолити три – зі свободи слова, регламенту Верховної Ради і контролю над держбюджетом.

Про це повідомляє сайт Опозиційної платформи «За життя».

«Опозиційна платформа — За життя» запропонувала створити два новы комітети — з рішень проблем Донбасу та з питань сім'ї, і очолити три — зі свободи слова, регламенту Верховної Ради і контролю над держбюджетом.

Такий розподіл комітетів випливає з підрахунків партією результатів голосування на парламентських виборах. «Слузі народу» відходить 14 позицій глав, заступників і секретарів комітетів, а «Опозиційній платформі» — 3 відповідні посади.

«Ми вважаємо принципово важливим створення двох нових комітетів: Комітету з питань комплексного вирішення проблем Донецької та Луганської областей і Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту, — сказано у заяві партії. — Головною функцією опозиції завжди був контроль за діяльністю влади та недопущенням порушень демократичних стандартів правової держави. Для цього опозиція має очолити комітети, до відання яких відноситься свобода слова і діяльність ЗМІ, захист прав людини, регламентні процедури парламенту і контроль над витрачанням коштів державного бюджету».

Схожі новини