Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Дніпро наш": окупанти з Криму хочуть переговорів про постачання води

Незаконна "влади" анексованого Криму заявила про бажання вступити в переговори з Україною про пропуск на півострів вод річки Дніпро

Окупанти мають намір звернутися до керівництва РФ із проханням ініціювати переговорний процес, повідомив так званий заступник голови Ради міністрів, постпред Криму при президенті Р Ф Георгій Мурадов, передає ТАСС.

При цьому окупант назвав воду Дніпра «нашою», оскільки річка бере свій витік у Росії.

«Ми хотіли б просити допомогти почати зондаж, може, переговорний процес з українською стороною про те, щоб вони нашу воду пропускали до Криму. Це не вода річки Дніпро, яка належить Україні, це наша вода, що йде з території РФ», — сказав він.

Ініціювати переговорний процес, за словами росіянина, необхідно для того, щоб вирішити багато питань північної частини Криму.

Так, півострів почав відчувати проблеми з водопостачанням у квітні 2014 року. Після окупації Україна припинила поставки дніпровської води по Північно-Кримському каналу.

На півночі Криму проблеми виникли, зокрема, в Джанкойському, Красноперекопському районах і місті Армянськ, де спостерігається засолення підземних вод.

Схожі новини