Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамвай поїде майже під двері вокзалу?

Реконструкція площі перед залізничним вокзалом виконана наполовину

До кінця листопада цього року гості і мешканці міста Лева зможуть під’їхати трамваєм аж до входу головного залізничного вокзалу. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час чергового мерського рейду об’єкту ремонту. Нагадаємо, на час ремонту площі, кінцеву зупинку трамвайних маршрутів № 1, 4, 6 та 9 із «Залізничного вокзалу» перенесено до «ТРЦ Скриня».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий сказав «ВЗ», що цьогорічний план ремонту площі Двірцевої уже виконано на понад 50%. Реконструкція площі перед двірцем запланована на два роки, отже роботи триватимуть.

Ремонтні роботи провадять на території, де пролягає трамвайна колія.

Замінили водогони, каналізацію, забрали всі «повітряні» дроти. Укладають плити під трамвайну колію та облаштовують платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв. Фінішує влаштування третьої з чотирьох платформ для висадки і посадки пасажирів трамваїв, також змонтовано фундамент та каркас диспетчерського пункту. Згідно з проектом реконструкції, на посадкових платформах трамваю та автобусів збудують пандуси, а на території площі облаштують «острівки» для таксі, переїзду та «острівки» платформ автостанції.

«Простір перед центральним вокзалом буде пішохідним. Вокзальна площа виглядатиме, як „легені“. Права частина вулиці буде для громадського транспорту, а ліва — для таксі», — розповів директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

За словами Андрія Білого, цьогоріч на реконструкцію громадського простору перед двірцем виділено 58 мільйонів гривень, з них — близько сорока мільйонів уже освоєно. Загалом площа Двірцева буде коштувати 165 мільйонів гривень (без підземного паркінгу). Каже, під час робіт виникають певні технічні «сюрпризи», але це суттєво не впливатиме на кошторис робіт.

Схожі новини