Передплата 2024 «Добра кухня»

"Щоб не називали біле зеленим". "Слуга народу" готує закон про цензуру

Усією гуманітарною політикою може зайнятися єдиний орган виконавчої влади

Закон про правила роботи ЗМІ в умовах гібридної війни на Донбасі, який запропонував один з депутатів-мажоритарників від «Слуги народу» Сергій Швець, потрібен для витримування певних рамок для журналістів. Про це сказав глава виборчого штабу партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ідеться більше про дотримання певних рамок для журналістів, щоб не називали біле зеленим, а коричневе квадратним. Якщо є представники окупаційних військ, то це представники російських окупаційних військ, а не якісь «ополченці», — зазначив Корнієнко.

За його словами, він поділяє ідею, що Україні треба підсилитися інформаційно.

«Тому що інформаційну війну ми поки не виграємо. Інформаційна війна є значною складовою гібридної війни, і ми фактично багато в чому її „злили“, багато в чому через позицію Міністерства інформаційної політики та взагалі за його недосконалий функціонал», — пояснив Корнієнко.

Він додав, що через це зараз назріває концепція реформування цієї сфери. «Можливо, створення єдиного органу виконавчої влади, який буде займатися всією гуманітарною політикою», — уточнив Корнієнко.

Раніше стало відомо, що Офіс президента України ініціював створення Ради з питань свободи слова при голові держави, яка буде допомагати фіксувати і усувати загрози для свободи слова, прояви цензури і буде захищати права журналістів.

Схожі новини