Передплата 2024 ВЗ

Зеленський у Житомирській області вимагав звільнень через бурштинові схеми

  • 12.08.2019, 13:44
  • 877

У понеділок, 12 серпня, президент Володимир Зеленський прибув до Олевська, Житомирської області з робочою поїздкою з приводу незаконного видобутку бурштину

Як повідомила прес-служба глави держави, президент взяв участь у нараді з питань незаконного видобутку бурштину в регіоні, повідомляє OBOZREVATEL

Зокрема Зеленський заявив, що проблема незаконного видобутку бурштину в Житомирській, Волинській, Рівненській областях України отримала масштаб екологічного лиха.

«Нарада присвячена незаконному видобутку бурштину на території Житомирської області, але ця проблема загальна для України. Будемо говорити про Житомирську, Волинську, Рівненську область. Вважаю, що ця проблема реально отримала масштаб України, масштаб екологічного лиха», — заявив президент.

За його словами, в результаті цієї діяльності тисячі гектарів лісових земель були перетворені на пустир.

«Ми розуміємо, що люди полюють на бурштин. Розуміємо, вся ця війна з державою кримінальних авторитетів, які прикривалися і поліцією, і СБУ, і прокуратурою… вона почалася, загалом, у великих масштабах, наскільки я знаю, у 2014 році», — додав він.

Пізніше під час наради Зеленський наказав звільнитися начальнику Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрію Курінському. Причиною стали масштаби корупції, зокрема навколо проблеми з незаконним видобутком бурштину в області.

«Це треба було зробити ще 5 років тому», — заявив президент.

Крім того, Президент Володимир Зеленський попросив звільнити керівників поліції у 9-районах та очільників СБУ у Рівненській, Волинській та Житомирській областях, передає «Українська правда».

«Звертаюся до пана Князєва і Баканова. І так, Рівненська область: Рокитнівський, Дубровицький, Володимирецький, Зарічненський і Сарненський райони — керівників райвідділів (поліції — ред.), будь ласка, звільніть. Вони не допомагають нашій країні, а потім ми розберемось, хто в схемі з них, а хто ні.

Житомирська область — Олевський та Овруцький райони і Волинська область — Ратнівський і Любешівський райони. Це я до пана Князєва.

До пана Баканова — змінюйте голів СБУ у трьох областях Рівненська, Волинська і Житомирська області", — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, заступник голови ОП з економічних питань Олексій Гончарук зазначив, що Україна могла б офіційно отримувати мільярди доларів за видобуток бурштину, а натомість варварськими методами коштовне каміння добувають незаконно і вивозять за кордон.

Гончарук порадив звільнити очільників всіх правоохоронних органів (СБУ, прокуратури, поліції) у районах, де видобувають бурштин, бо вони працюють заодно і на руку бандитам.

Також Гончарук натякнув, що до схеми причетні і регіональні очільники держлісагентства і держгеонадр.

За його словами, ці люди мають добровільно написати заяви про звільнення за власним бажанням.

Схожі новини