Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Роскомнагляд вимагає від Google заборонити рекламу мітингів на YouTube

  • 11.08.2019, 17:11
  • 671

Відомство відправило в Google листа з вимогою вжити заходів щодо недопущення реклами неузгоджених масових акцій через відеохостинг. Інформація поширювалася за допомогою push-повідомлень YouTube, кажуть там

Роскомнагляд направив в Google вимогу вжити заходів щодо недопущення рекламування несанкціонованих масових заходів на відеохостингу YouTube, який належить компанії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства, передає УНІАН з посиланням на РБК.

За інформацією Роскомнагляду, «ряд структур, що мають YouTube-канали, набувають у відеохостингу рекламні інструменти, такі як push-повідомлення, з метою поширення інформації про незаконні масові заходи», які в тому числі спрямовані на зрив виборів у країні.

За даними відомства, подібні push-повідомлення приходять також користувачам, які не підписані на YouTube-канали даних структур.

Якщо Google не вживе належних заходів, це «буде розцінено як втручання у суверенні справи держави, а також ворожий вплив і перешкоджання проведенню демократичних виборів в країні», — зазначено у повідомленні Роскомнагляду.

YouTube — відеохостинговий сайт для зберігання, доставки та показу відео, що належить компанії Google. На ньому представлені фільми, музичні кліпи, новини та освітні передачі і ведуться відеоблоги.

Схожі новини