Передплата 2024 «Добра кухня»

Кривава стрілянина в мечеті у Норвегії: фото,відео

  • 11.08.2019, 16:06
  • 670

У суботу, 10 серпня, в одній із мечетей поблизу столиці Норвегії Осло відбулася стрілянина, в результаті якої було поранено одну особу

Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на The Local. Інцидент трапився в місті Берум

«Одна особа отримала вогнепальні поранення, проте їх тяжкість невідома. Злочинець був затриманий», — йдеться в Twitter місцевої поліції.

Поліції повідомили про стрілянину в ісламському центрі Аль-Нур близько 16:00. Спочатку правоохоронці повідомили про вбивство однієї людини, проте незабаром уточнили, що він отримав незначні поранення і загиблих немає.

Потерпілий 75-річний норвежець допоміг поліції затримати стрілка. Нападник був озброєний кількома видами зброї. У мечеті його описали як молодого білого чоловіка, одягненого в чорну уніформу. На ньому був шолом і куленепробивний жилет.

Правоохоронці уточнили, що в інцидент не були залучені інші люди. «Це молодик із норвезьким походженням. Він живе по сусідству», — заявив на прес-конференції в суботу представник поліції Осло Руне Скьольд.

Як розповів глава мечеті Ірфан Муштак, він прибув відразу після повідомлення про стрілянину. «Я побачив, що на килимах розкидані патрони і кров, і що один із наших членів сидить на злочинцеві, весь у крові», — поділився він.

За словами Муштака, перед стріляниною мечеть не отримувала ніяких погроз. Напад трапився напередодні мусульманського святкування Ід аль-Адха, і поліція заявила, що розглядає питання про необхідність вжиття заходів для «підвищення безпеки».

За даними поліції, напад може мати зв'язок з стріляниною в мечеті в Новій Зеландії — норвезький стрілок перед нападом виходив в соцмережі, зробивши пост з вихвалянням новозеландського нападника. Свій пост він завершив словами «Вальгалла чекає».

Під час обшуку в оселі підозрюваного виявили труп його родички. Поліція запідозрила вбивство і вже пред'явила звинувачення стрілку.

Схожі новини