Передплата 2024 «Добрий господар»

Міносвіти оприлюднило список найбільш оплачуваних робітничих професій в Україні

  • 11.08.2019, 15:13
  • 1 196

Середня зарплата фахівця з профтехосвітою наразі становить не менше 7 тис. гривень на місяць, а для деяких професій - від 15 до 20 тис грн

Про це заявила керівник директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міносвіти.

Вона також зазначила, що вже кілька років поспіль традиційно добре оплачуваними професіями є ті, які стосуються аграрного та будівельного секторів, а також сфери обслуговування. Водночас є дефіцитні професії або професії з особливими умовами праці. Вони також мають високий рівень оплати на ринку праці.

До десятки робітничих професій із високим заробітком належать:

вишкомонтажник — середній рівень зарплати 20 тис. гривень;

машиніст трубовигинальної установки пересувної — 19 тис. гривень;

забійник на відбійних молотках — 17 тис. 250 гривень;

крановий електрик — 15 тис. гривень;

лицювальник-мармурник — 15 тис. гривень;

шоколадник — 15 тис. гривень;

обвалювач морепродуктів — 10 тис. гривень;

головний касир — 10 тис. гривень;

бісквітник — 9 тис. 387 гривень;

водій тролейбуса — 9 тис. 973 гривень.

«Коли ми говоримо про перспективи заробітку для випускників, то тут треба врахувати складність професії, особливості роботи та затребуваність на ринку праці. Але знову ж таки, йдеться про усереднені, офіційні показники від роботодавців, які звернулися до Державної служби зайнятості. У приватному секторі, де рівень зарплати може бути гнучкішим, гарний робітник може заробляти більше фахівця з вищою освітою», — пояснила Шумік.

Дані щодо середнього заробітку за різними класифікаціями професій взято з аналітичних досліджень Державної служби зайнятості станом на липень 2019 року.

Схожі новини