Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна та Туреччина створили спільне підприємство з виробництва високоточної зброї

  • 10.08.2019, 16:14
  • 514

Україна та Туреччина створили спільне підприємство з виробництва високоточної зброї

Про це повідомила пресслужба Ради національної безпеки і оборони України. Держкомпанія «Укрспецекспорт», що входить до складу «Укроборонпрому», та турецька компанія Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Головне завдання спільного підприємства — об"єднати потужності оборонних комплексів обох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій.

«Одним з перших проектів спільного підприємства стане розробка безпілотного літального апарату нового покоління. Цей дрон зможе вести детальну розвідку з високих ешелонів польоту, годинами перебувати в повітрі, розвивати значну крейсерську швидкість та завдавати ударів широким спектром високоточного озброєння», — інформує пресслужба РНБО.

Такі можливості нового дрону стануть можливими завдяки широкому використанню композитних матеріалів, цифрових технологій, а також двигунів українського виробництва, здатних надійно працювати в екстремальних умовах. Окрім того, вони забезпечать високу вантажопідйомність БПЛА, який буде нести велику кількість озброєння, навіть у порівнянні зі звичайними літаками штурмової авіації. Україна та Турецька Республіка мають потужний досвід ефективної співпраці у сфері оборонних технологій.

Турецькі оборонні підприємства співпрацюють з Україною у сфері цифрових систем зв"язку, ударних дронів, авіаційного високоточного озброєння тощо. Підприємства «Укроборонпрому» ведуть спільні проекти зі створення військово-транспортного літака, систем активного захисту для бронетехніки та радіолокаційних систем. Тобто за останні роки була налагоджена стабільна взаємовигідна робота, яка дозволяє поєднати найсильніші сторони наших оборонно-промислових комплексів. І створення спільного підприємства є ще одним важливим кроком, який підвищить обороноздатність наших країн.

Схожі новини