Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні значно спростять послуги, пов’язані з народженням дитини через проект "єМалятко"

  • 10.08.2019, 11:58
  • 863

9 серпня в Офісі Президента України представники профільних центральних органів виконавчої влади та міжнародних донорських проєктів зібралися для обговорення та схвалення спільного плану дій щодо запуску проєкту "єМалятко".

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Як я і обіцяв, контроль за цим проєктом буде дуже чітким, навіть суворим. Минулого разу ми домовлялися, що 9 серпня представимо спільний план реалізації проєкту, і ми це зробили. Спільний план складений на основі ваших пропозицій і містить деталізовані завдання з урахуванням конкретних термінів підключення до системи „Трембіта“, розробки веб-сервісів електронної взаємодії, затвердження та реалізації форми комплексної заявки тощо. Нагадаю, що Президент очікує від нас запуску проєкту з 1 січня 2020 року. На цей проєкт чекають усі українські родини з немовлятами», — наголосив радник президента України Михайло Федоров.

Проєкт «єМалятко» надасть можливість отримати 10 послуг держави, пов’язаних із народженням дитини, за однією електронною заявою одразу в пологовому будинку, йдеться у повідомленні.

Крім того, передбачено зменшення кількості необхідних візитів з 11 до 0, а кількості документів, що вимагаються, — з 37 до 1.

«Проєкт „єМалятко“ передбачає суттєву зміну бізнес-процесів навколо базових реєстрів і побудову складних е-взаємодій. Разом з планом ми підготували детальну технічну схему нових процесів у бек-офісі, що базується на системі „Трембіта“ та значно оптимізує наявні державні послуги й роботу чиновників», — зазначив перший заступник голови Державного агентства з питань е-урядування Олексій Вискуб.

У підсумку учасники наради узгодили спільний план дій із зауваженнями, після опрацювання та внесення яких він буде оприлюднений.

На сайті перераховано 10 послуг, які будуть доступні у рамках проєкту «єМалятко»:

1) державна реєстрація народження дитини;

2) реєстрації місця проживання народженої дитини;

3) призначення допомоги при народженні дитини;

4) реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я;

5) реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;

6) отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

7) визначення походження народженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою;

8) визначення належності дитини до громадянства України;

9) присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

10) призначення допомоги багатодітним сім’ям.