Передплатити Підтримати

Як змінилися ціни на м'ясо і сало за півроку

М'ясний кошик за підсумками січня-червня 2019 роки подорожчав на 1,6% – його вартість зросла з 575,3 грн до 584,6 грн.

Про це написав глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, який раніше повідомив про зростання цін на хліб, передає сайт «Сьогодні».

За його словами, до м'ясного кошика увійшло по кілограму яловичини, свинини, сала, курячого філе і тушки, а також варена ковбаса першого сорту.

Він також показав динаміку зростання по кожному з продуктів:

куряча тушка (кг): на 1 січня — 57,8 грн, на 1 липня — 60,2 грн (+4,2%);
варена ковбаса (кг): 93,2 грн і 96,6 грн відповідно (+3,6%);
куряче філе (кг): 104,5 грн і 108,2 грн відповідно (+3,5%);
свинина (кг): 115,4 грн і 119 грн відповідно (+3,1%);
яловичина (кг): 128,1 грн і 128,5 грн відповідно (+0,3%);
сало (кг): 76,3 грн і 72,1 грн відповідно (-5,5%).

«М'ясо досить непогано виглядає на тлі подорожчання інших продуктів. Набір соціальних круп подорожчав з початку року на 14%, хлібний кошик — на 9%, а молочний — на 2,6%. Тому зростання м'ясного кошика на 1,6% виглядає досить скромно. Ми бачимо, що низька купівельна спроможність стримує зростання вартості м'яса», — зазначив Дорошенко.