Передплата 2024 ВЗ

Франція різко виступила проти заклику Зеленського про розширення "Нормандського формату"

Франція проти можливого приєднання США до переговорів "нормандського формату" із мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, запропонованого президентом України Володимиром Зеленським.

З відповідною заявою виступив представник Міністерства закордонних справ країни на брифінгу в п'ятницю, 9 серпня. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Франції

«Франція повністю віддана врегулюванню конфлікту і виконанню мінських угод, зокрема, в рамках нормандського формату, в якому вона бере активну участь. Франція і Німеччина підтримують регулярний діалог і тісні консультації із спецпредставником США щодо України послом Куртом Волкером. Зміни нормандського формату немає в порядку денному», — сказав він.

Нагадаємо, Зеленський запропонував главі Р Ф Путіну провести прямі переговори в Мінську за участю президента США, прем'єра Великобританії, канцлера ФРН і президента Франції через зрив перемир'я на Донбасі.

У США в свою чергу заявили, що готові приєднатися до переговорів, проте лише в тому випадку, якщо на це погодяться всі країни «нормандського формату».

Схожі новини