Передплата 2024 ВЗ

Позбавляти мандатів депутатів-прогульників і закон про імпічмент: у Зеленського назвали порядок денний

  • 09.08.2019, 18:28
  • 532

Закон про імпічмент президента буде одним із перших, який голосуватимуть у новому парламенті.

Про це на брифінгу сказав новообраний нардеп від партії «Слуга народу», представник президента Руслан Стефанчук, передає Gazeta.ua.

«Який, сподіваюся, буде проголосований», — заявив він.

«Впродовж усього періоду і Офіс президента, і всі народні депутати, ми напрацювали план законопроектних робіт.

Туди увійшли у першу чергу ті законопроекти, які президент обіцяв. Які, на превеликий жаль, попереднім скликанням Верховної Ради, були всі проігноровані. Крім цього, бачимо цілу низку законопроектів, які перейдуть від ВР попереднього скликання.

Далі ми визначили великий блок законопроектів, який стосуватиметься змін до Конституції.

Також в нас великий блок проектів, які стосуються реформи регламентних процедур. Зробимо все, щоб більше не було депутатського спаму, затягувань, не «вирубувалися ліси» і не носилися такі паки нікому не потрібних паперів, максимально швидки перехід на електронні носії.

Прискоримо ідентифікацію депутатів, відповідальність за кнопкодавство, прогули. Внесемо зміни до Конституції, що це буде підставою для припинення депутатських повноважень.

Також є блоки по всіх основних напрямках — економіці, антикорупції, інфраструктурі, безпеці і обороні, євроінтеграції. Ці всі речі готові. У перший день побачите надзвичайну ефективність роботи ВР", — також розповів Стефанчук.

Перше засідання новообраної Верховної Ради І Х скликання відбудеться 29 серпня.

Таке рішення ухвалила на першому зібранні підготовча депутатська група, до якої увійшли представники усіх партій, які пройшли до парламенту.

Схожі новини