Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Це не жарт: у день протестів у Москві тюремники проведуть турнір з водіння автозаків

  • 09.08.2019, 17:40
  • 777

У день проведення протестної акції в Москві, 10 серпня, Федеральна служба виконання покарань Росії проведе в місті турнір з водіння автозаків.

Про це повідомляє Українська правда.

У турнірі мають взяти участь водії підрозділів ФСВП з понад 10 регіонів Росії, які «продемонструють навички маневрування з перешкодою в умовах міста, знання правил дорожнього руху і навички стрільби».

Турнір нібито проводиться вже третій рік поспіль і приурочений до Дня транспортної служби кримінально-виконавчої системи, заснованого у 2017 році.

Водночас, 10 серпня в Москві має пройти чергова акція протесту проти недопуску опозиційних кандидатів на вибори до міського парламенту. Влада Москви погодила мітинг із заявленою кількістю учасників у 100 тисяч осіб.

У дні протестів у Москві місцева влада організовує різні масові заходи. Так, паралельно з попередньою акцією в місті пройшов рок-фестиваль з вільним входом, а на 10 серпня також анонсований музично-гастрономічний фестиваль з безкоштовним відвідуванням.

При цьому, правоохоронці застосовують силу до протестувальників за допуск незалежних кандидатів, заарештовують велику кількість учасників протестів і організовують кримінальне переслідування громадян за «масові заворушення».

У Раді федерації Росії запропонували посилити законодавство про мітинги, зокрема, створити перелік місць, де можна проводити мітинги, а протести за їх межами — заборонити.

Схожі новини