Передплата 2024 «Добрий господар»

США готові збільшити постачання ракетних комплексів Javelin в Україну

  • 09.08.2019, 16:14
  • 634

Україна та США погоджують умови додаткових постачань протитанкових ракетних комплексів Javelin для потреб українського війська, повідомив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми готові продати це озброєння Україні. Два уряди погоджують умови», — сказав дипломат журналістам у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про можливе постачання ПТРК в Україну.

Коментуючи дзвінок президента Володимира Зеленського президенту Росії Володимиру Путіну після загибелі чотирьох військових на Донбасі 6 серпня, Тейлор повторив, що це був сміливий крок.

«Цей крок продемонстрував моральну перевагу України в цій війні. Україна намагається припинити війну. Ми хочемо, щоб Росія чинила так само», — зазначив він.

Дипломат додав, що якби українська сторона відкрила вогонь у відповідь, то, найімовірніше, загинули б цивільні, а не бойовики.

«Думаю, Україна продемонструвала, що хоче завершити війну на своїх умовах», — пояснив Тейлор.

Посол також не підтримав ідеї про вихід України з Мінських переговорів після такого порушення режиму припинення вогню.

«Україна, Мінська група, США хочуть знайти шлях, як вирішити війну на вигідних для України умовах. Щоб зробити це, необхідно продовжувати переговори і в Мінську, і в інших місцях», — наголосив він.

Водночас дипломат розповів, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер і помічник президента Р Ф Владислав Сурков обговорюють час і можливість для зустрічі.

Схожі новини