Передплата 2024 «Добра кухня»

Безсмертний заявив, що Україна мала б припинити участь у Мінських переговорах після вбивства військових на Донбасі

  • 09.08.2019, 12:28
  • 484

Через загибель бойовиками «ДНР» чотирьох військових на Донбасі Україна має призупинити участь у Мінських переговорах доки не буде зібрано "нормандський формат".

Про заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний в ефірі ATR.

«З моєї точки зору, після подій у Павлополі перше, що треба було сказати: Україна призупиняє роботу в Мінському процесі до моменту, поки не буде зібрано «нормандський формат», — сказав він.

Водночас він зазначив, що ймовірність зустрічі в «нормандському форматі» лідерів країн-учасниць малоймовірна «до осінніх виборів у Росії».

«Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив партії „Единая Россия“ і Путіна як політика в Росії», — вважає Безсмертний.

Нагадаємо, у ніч проти 21 липня між українськими військовими та бойовиками, яких підтримує Росія, оголошено стале «хлібне» перемир'я, про що було домовлено на перемовинах у Мінську. Цей режим діятиме уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях. Він передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

6 серпня біля Павлополя унаслідок обстрілу російськими окупантами загинули 4 українських військових.

Після цього Президент України Володимир Зеленський заявив, що ініціює термінову зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» — президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Ангели Меркель і глави Р Ф Володимира Путіна.

Схожі новини