Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові запрацював комунальний стоматкабінет для тварин

  • 09.08.2019, 12:40
  • 880

Львівське ЛКП «Лев» відкрило сучасний стоматологічний кабінет для котів та собак.

На базі Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев» у місті вперше запрацював стоматологічний кабінет для домашніх улюбленців. Про відкриття кабінету ввечері 8 серпня повідомили на Facebook-сторінці ЛКП, інформує zaxid.net.

Зазначається, що ветеринарна клініка ЛКП"Лев" має усе необхідне обладнання для якісного надання стоматологічних послуг: ультразвуковий скайлер для зняття твердих зубних відкладень, пристрої для хірургічних втручань, фотополімеризатор для накладання пломбувального матеріалу, рентгенапарат, монітор пацієнта, який відстежує життєвоважливі показники під час анестезії, та ін.

«У роті собак і котів існує близько 300 різноманітних видів бактерій, які проникаючи в кров’яне русло викликають серцеву, ниркову, печінкову недостатності, разом зі слиною і кормом бактерії викликають гастрит, розлади травлення та інші захворювання. Саме тому, проблема ротової порожнини — це проблема цілого організму!» — розповідає ветлікар-стоматолог «Лева» Василь Захарчук.

Найпопулярнішою процедурою є так звана «чистка зубів». В собак часто зустрічаються випадки, коли постійні зуби виростають, а «молочні» ще не випадають. В котів дуже часто зустрічається одонтокластна резорбція зубів та гінгівостоматити. Також часто зустрічаються різні новоутворення та інші аномалії. Але, при вчасному зверненні до спеціаліста усі ці проблеми можна швидко та якісно усунути.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень