Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Разумков пояснив, чому не розголошується ім'я міністра оборони в майбутньому уряді

  • 09.08.2019, 09:10
  • 414

Ім'я нового міністра оборони України в майбутньому уряді, який буде формувати політична партія "Слуга народу", не розголошується з міркувань державної безпеки.

Про це заявив лідер партії Дмитро Разумков в інтерв'ю ВВС News Україна, передає ZN.UA.

«Міністр оборони відрізняється від міністра закордонних справ, адже в країні йде війна, і ці особи все ж повинні бути захищені», — заявив Разумков.

У цілому в «Слуги народу» вважають, що про особистість нового глави оборонного відомства України не повинно бути відомо до моменту офіційного оголошення складу уряду.

3 серпня Разумков пообіцяв, що у перші ж дні роботи оновленої Верховної Ради буде представлений повний список кандидатів на посади в уряді. Відповідаючи на питання, чи може він назвати окремих кандидатів до Кабміну, Разумков сказав, що «на посади в уряді вже є певні пропозиції, але поки про них рано говорити».

Раніше Разумков повідомив, що крісло віце-спікера в Раді може зайняти кандидат від опозиції. Однак Разумков відразу обмовився, що СН під час розгляду кандидатури віце-спікера не буде голосувати за лідера «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука та лідера «Європейської солідарності», екс-президента України Петра Порошенка.

За словами Разумкова, «Слуга народу» запропонує висунути його кандидатом на посаду голови Верховної Ради. На посаду першого віце-спікера парламенту також може бути запропоновано представника президента в Раді Руслана Стефанчука.

Зазначимо, що Верховна Рада дев'ятого скликання може провести перше засідання 3 вересня.

Схожі новини