Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вибухи боєприпасів в Росії: підвищився радіаційний фон, доступ у район закрили на місяць

  • 08.08.2019, 18:31
  • 1 149

На думку експертів, компоненти ракетного палива, що потрапили у воду, можуть привести до екологічної катастрофи

В Северодвінську після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області було зафіксовано підвищення радіаційного фону.

Про це повідомляє «Интерфакс» з посиланням на прес-службу адміністрації Северодвінську, передає УНІАН

За їх даними, об 11:50 за московським часом датчики Автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО) зафіксували підвищення радіаційного фону.

Як повідомляє газета «Фонтанка» з посиланням на начальника відділу забезпечення судноплавства Михайла Цвєткова, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.

Рішення було прийнято адміністрацією морських портів західної Арктики. Сигнал про закриття затоки був переданий на всі кораблі і судна, які працюють в Білому і Баренцевому морях. За словами заступника капітана морського порту Архангельська Сергія Козуба, акваторія була закрита на вимогу Міністерства оборони Росії.

Експерти, яких опитало видання, припустили, що судно-носій випробовуваної ракети з рідинним двигуном після вибуху і пожежі на борту могло затонути. За їх словами, компоненти ракетного палива, що потрапили у воду, можуть привести до екологічної катастрофи.

Схожі новини