Передплата 2024 «Добрий господар»

Коні й собаки “запалять” разом

У Львові вперше проведуть кінологічно-кінний фестиваль

У неділю, 11 серпня, у Левандівському парку вперше у місті Лева проведуть кінологічно-кінний фестиваль «Завжди поряд». На святі цікаво буде не лише власникам собак і людям, які цікавляться дресурою та породами чотирилапих, а й усім, хто любить тварин і хоче незвично провести вільний час.

Учасниками показових виступів будуть вихованці кінологічних шкіл, собаки, які пройшли службу в АТО, тварини, що працюють у силових структурах та Збройних силах України, продефілюють й чотирилапі з притулків. Відбуватимуться також кінні майстер-класи від ДЮСШ «Буревісник». Організатори дійства обіцяють святковий концерт.

«Програма складатиметься лише з показових виступів, адже це не виставка і не змагання, -- розповів „ВЗ“ ініціатор заходу кінолог Віктор Іонов. — Хочемо продемонструвати максимальні можливості тварин, відкрити людям очі на їхні вміння і на те, як вірно вони служать людям. Ідея поєднати коней зі собаками у мене виникла давно, але були проблеми з місцем проведення. Адже на стадіон коней не пускають, бо можуть знищити покриття футбольного поля. Добиратися ж до іподрому не усім зручно. Отож уперше спробують поєднати коней і собак у Левандівському парку. Планується номер, де собака й кінь виступатимуть разом».

Для дітей готується розважальна програма — будуть конкурси, нагороди, аніматори. Малюки зможуть вдосталь поспілкуватися з тваринами. Найменші — безкоштовно поїздити на поні, старші — на конях, та, за бажання, навіть сісти у карету (задіяли гривастих із «Каретного двору»).

«Тренери з нашого кінологічного центру разом зі своїми підопічними будуть показувати фристайл і аджиліті (спортивний вид дресури з подолання перешкод), -- розповідає керівник кінологічного центру „ДОК“ Галина Гончарук. -- На святі буде собака, який є членом рятувального пошукового загону, лабрадор Акела. Також він виступатиме у фристайлі. Цей пес уже три роки задіяний у пошуково-рятувальній службі, проходив навчання у Берліні, тож має що показати людям».

Схожі новини