Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Керамічні рибки отримають “друге дихання”

Зруйновану мозаїку з магазину “Океан” відновлять коштом забудовника

Над тим, аби відновити мозаїку авторства Володимира Патика зі зруйнованого магазину «Океан», працює група експертів. Забудовник готовий це все профінансувати. Про це повідомив на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, наразі йдуть складні юридичні дебати щодо цього будівництва. «Забудовник, який розпочав реконструкцію магазину «Океан», думаю, уже сто разів пошкодував, що не звернув увагу на важливість якісного процесу реконструкції і збереження мозаїки, — сказав Садовий. — Він понесе великі видатки стосовно цієї мозаїки. Йому скасували дозвіл на початок робіт, скасували містобудівні умови. Ми дуже уважно придивились до всіх об’єктів, до яких він має відношення у Львові. Він, звичайно, має понести дуже серйозне покарання. Що мене тішить — він до цього готовий. Визнає свою вину.

Велика подяка громаді за активність і принциповість".

Нагадаємо, нещодавно, попри обіцянки зберегти, забудовник зніс цінну мозаїку на будівлі колишнього магазину рибопродуктів «Океан» (вул. Володимира Великого, 26А). Після обурення громадськості Інспекція Держархбудконтролю оштрафувала вандала на «смішну» суму — 90 тисяч гривень. Забудовник — ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп». Згідно з даними системи Youcontrol, компанія належить Володимиру та Наталії Шведам. Їм також належить перші поверхи будинків на площі Ринок, 11 та площі Ринок, 19. Міська адмінкомісія двічі штрафувала підприємців за перепланування пам’яток архітектури. Керівником компанії є Віталій Мілінський, який також є керівником Львівської агенції нерухомості та ТзОВ «Діброва», що збудує торгово-офісні приміщення на площі Петрушевича.

Схожі новини