Передплата 2024 ВЗ

7 серпня відзначають Успіння праведної Анни, матері Богородиці. Що можна робити і прикмети

  • 07.08.2019, 08:56
  • 1 007

7 серпня - 219-й день року (220-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 146 днів. В XX і XXI століттях відповідає 25 липня юліанського календаря.

Про це пише УНІАН

Яке сьогодні церковне свято

Подружжя, Іоаким і Анна, жили в Назареті Галілейському. Вони не мали дітей до глибокої старості і все життя тужили про це. Їм доводилося переносити презирство і насмішки, тому що в той час бездітність вважалося ганьбою. Але вони ніколи не нарікали, і тільки гаряче молилися Богу, смиренно сподіваючись на Його Волю.

Одного разу, під час великого свята, дари, які праведний Іоаким взяв до Єрусалиму для принесення їх Богу, не були прийняті священиком Рувімом, котрий вважав, що бездітний чоловік не може приносити жертву Богові.

Це дуже засмутило старця, і він, вважаючи себе найбільш грішним з людей, вирішив не повертатися додому, а оселитися насамоті в пустельному місці. Його праведна дружина Анна, дізнавшись, якого приниження зазнав її чоловік, стала в пості і молитві скорботно просити Бога про дарування їй дитини. У пустельній самоті і пості про те ж просив Бога і праведний Іоаким. І молитва святих подружжя була почута — їм обом Ангел сповістив про те, що народиться у них Дочка, яку благословить весь рід людський. За велінням Небесного Вісника, праведні Іоаким і Анна зустрілися в Єрусалимі, де, за обітницею Божою, у них народилася Дочка, наречена Марією.

7 серпня: пам'ятні дати

У середу немає офіційних міжнародних свят, але є пам'ятні історичні дати.

Так, 7 серпня 1840 року в Англії було заборонено використовувати дітей як сажотрусів.

У 1970 році відбувся перший комп'ютерний шаховий турнір.

У 1974 році французький вуличний канатоходець Філіп Петі пройшов по канату, натягнутому між Північною і Південною вежами-близнюками Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку.

У 1983 році було прийнято постанову ЦК КПРС і СМ СРСР «Про зміцнення соціалістичної трудової дисципліни», що передбачала покарання за випуск браку, прогули і запізнення на роботу, пияцтво на робочому місці. Найбільш характерним прикладом його втілення в життя, стали прикметою андроповского часу, були масові облави на відвідувачів магазинів, кінотеатрів в денний час.

Неофіційні свята — День холостяка й День збирання зірок.

7 серпня іменини

Якщо вас цікавить питання, як назвати дитину, чий день народження 7 серпня, у цей день іменини у Ганни, Макарія, Миколи та Олександра.

Знак Зодіаку 7 Серпня — Лев

Стихія Знака: Вогонь.

Цей знак Зодіаку примикає до знаків стихії Вогню, які володіють наступними якостями: великодушність, різнобічний розвиток, цілісність, привабливість, вміння прощати. Планета Управитель: Сонце. Лев отримує від нього самореалізація, яскравість особистості. Вплив Сонця ідеально для всіх чоловічих професій і жінок, захоплення яких, пов'язані з творчістю. Планета у вигнанні — Уран. Можете бути вдячні їй за брак свободи мислення, а також залежність від оцінок оточуючих.

7 серпня прикмети

У народі цей день отримав такі назви: Ганна Зимовказівниця; Ганна річна; Ганна холодна; Ганна-холодниця;

По погоді дня визначали, якою буде зима. Якщо холодно або непогоже, то зима буде морозною і суворою. Якщо ж стоїть тепла і суха погода, то зимові місяці порадують сонцем і невеликим морозом.

За народним повір'ями, Ганна Зимовказівниця збирає холодні ранки і нагадує людям, що скоро настане погода. Зазвичай з цього періоду починає холодати. Літо підходить до кінця, а осінь стоїть на порозі.

Схожі новини