Передплата 2024 «Добрий господар»

Зібрали манатки і валіть, – Коломойський розповів про реінтеграцію Донбасу, Крим та Росію

  • 06.08.2019, 18:34
  • 756

Олігарх Ігор Коломойський й надалі називає війну на Донбасі "громадянським конфліктом". Однак цього разу наголосив, що "у гарячу форму" все переросло лише завдяки підтримки Росії.

Росія є джерелом цього, за словами Коломойського, «громадянського конфлікту». Про це український олігарх заявив в інтерв’ю російському виданню РБК.

Окрім того, Москва також є «одним зі спонсорів» ситуації на Донбасі. «Я і зараз називаю громадянським конфліктом. Але це наша внутрішня справа, і він переріс в гарячу форму тільки завдяки Російської Федерації. Вона є одним з основних спонсорів і джерелом цього громадянського конфлікту. Якби не було Росії і вона прибрала геть, то ми б закінчили всі ці питання мирним шляхом до загального задоволення максимум за два тижні», - вважає він.

Водночас Коломойський заявив, що Україна — єдина неподільна унітарна держава. «Якщо почати федералізацію, завтра почнеться парад суверенітетів. Є закон про особливий статус, він узгоджений мінських домовленостями, і його щороку продовжують. Потрібно прибрати зміни Конституції, замінити п'ятирічним перехідним періодом особливого статусу Донбасу, провести вибори на цій території під наглядом ОБСЄ. Нехай Росія теж сидить дивиться, але не втручається. Обрали всіх, кого треба, через 30 днів зібрали манатки і валіть до себе», — додав оліхарх.

Щодо варіантів реінтеграції Донбасу олігарх зазначив:"нічого там не треба реінтегрувати. Вам треба звалити просто, і все реінтегрується автоматично за один тиждень".

Окрім того, бізнесмен висловив свою позицію і щодо окупованого Криму, відповідаючи на запитання про бізнес у Росії.

«Ніяких бізнесів (у Росії — Ред). Це з принципових міркувань… Якщо до кінця мого життя Крим не повернуть, то 100% Росія для мене закрита», — заявив Коломойський.


Схожі новини