Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Куми, брати, батьки, кохані: хто кому родич у новому парламенті

  • 06.08.2019, 15:33
  • 1 100

У парламенті 9-го скликання депутати увійдуть до фракцій та груп. Неофіційно ж - товаришуватимуть родинами та кланами.

Телеканал «Прямий» з'ясував, хто з депутатів має членів родини у новому складі Верховної Ради України.

Так, депутат Руслан Стефанчук, який представляє інтереси президента у Парламенті, має серед депутатів молодшого брата Миколу. Свій мандат Стефанчук-молодший здобув на 177 окрузі Хмельницької області.

Двоюрідні брати Віктор Балога та Василь Петьовка також увійшли до Верховної Ради завдяки мажоритарним округам Закарпаття. Балога переміг на 69 окрузі, а його двоюрідний брат Петьовка на 72.

У депутатських кріслах залишились Сергій Льовочкін та його молодша сестра Юлія Льовочкіна. Минулого скликання обоє входили до Ради під знаменами «Опоблоку», а до цього служили у «Партії регіонів» президента-втікача Януковича. Сьогодні тандем Льовочкіних увійшов до Парламенту у складі «Опозиційної платформи — за життя».

Побільшало під куполом і подружніх пар. Олена Шкрум, яка стала депутатом в складі партії «Слуга народу», тепер зможе частіше бачитися зі своїм чоловіком — Дмитром Наталухою, депутатом від «Батьківщини».

Наталія Королевська увійшла до нового складу Парламенту разом зі своєю половинкою Юрієм Солодом. Проте, якщо Королевська пройшла до Верховної Ради у складі «Опозиційної платформи», то її чоловіка до списку не взяли, а кинули на 47 мажоритарний округ, де він і переміг.

Молодий політик Лариса Білозір обрана до Парламенту на 15 виборчому окрузі у Вінничині. Її батько Микола Кучер, який переміг у 17 окрузі у тій же Вінниці, є досвідченим політиком, який був у фракції «БПП». Крім того, Білозір також є невісткою екс-депутатки Оксани Білозір.

Замикають коло родичів у Раді куми як найміцніша гарантія політичних зв'язків. Вперше у парламенті нове обличчя — Андрій Холодов, кум Віктора Медведчука, який у свою чергу є кумом Путіна. Ще одним родичем Медведчука є його однопартієць Нестор Шуфрич.