Передплата 2024 ВЗ

ЄС працює над невизнанням російських паспортів виданих мешканцям ОРДЛО

  • 06.08.2019, 12:58
  • 502

У ЄС працюють над невизнанням російських паспортів, виданих Росією мешканцям Луганської та Донецької областей України після 24 квітня цього року, заявили у МЗС Литви.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на портал Delfi.

«У цей момент ми активно працюємо над координованою відповіддю на рівні ЄС на триваючі порушення суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи незаконно видані Російською Федерацією документи мешканцям України в тимчасово окупованих Росією Донецькій і Луганській областях України», — йдеться у заяві, наданій BNS.

Ці обговорення Литва підтвердила після того, як Естонія вирішила не визнавати такі паспорти.

«У цей момент у Брюсселі ведуться дискусії, в яких держави-члени разом з відомствами ЄС шукають способи, як реалізувати технічно скоординовану і єдину політику ЄС щодо невизнання таких паспортів», — повідомляє міністерство.

«Ми дотримуємося позиції про те, що коли Єврокомісія затвердить відповідні заходи, всі члени ЄС на ґрунті загального підходу і спільно не визнають ці паспорти. Якщо не вдасться прийти до спільної згоди, будуть запроваджені односторонні заходи», — заявили в МЗС.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті в червні висловили готовність розглянути подальші заходи у відповідь на надання Росією громадянства українцям з окупованих районів Донбасу, включно з невизнанням виданих паспортів.

Схожі новини