Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україну накрила потужна магнітна буря

  • 06.08.2019, 10:14
  • 1 023

Землю рано вранці 6 серпня накрила потужна магнітна буря першого рівня.

Про це свідчать графіки на сайті Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН. Пік бурі припав на 6 ранку, але її наслідки будуть відчутні до середини дня, передає УНІАН.

Магнітні бурі: кому побоюватися їх впливу

Люди по-різному реагують на магнітні бурі. У деяких дуже погіршується самопочуття і настрій: виникає дратівливість, апатія, слабкість, сонливість або, навпаки, безсоння. Навіть у здорової людини в період магнітних бур може розболітися голова, з'явитися втома і нездужання, а також безпричинно зіпсуватися настрій. Особливо магнітні бурі впливають на фізичний стан метеочутливих людей. Найбільшої шкоди вони завдають серцево-судинній системі, кількість серцевих нападів і інфарктів зростає. У багатьох підвищується артеріальний тиск і ризик тромбозу. У цей період загострюються хронічні захворювання, з'являються неспокій і страхи.

У зону ризику потрапляють вагітні жінки, маленькі діти і літні люди. Також варто звернути увагу на людей, які страждають різними розладами психіки, оскільки в період потужної магнітної бурі у них може початися загострення.

Як уберегтися від впливу магнітних бур

Щоб залишатися в тонусі і мінімізувати негативний вплив, фахівці радять в цей період дотримуватись простих порад. Так, цей час краще провести в спокої, уникаючи стресових ситуацій і надмірних навантажень — як фізичних, так і емоційних. Слід більше відпочивати, висипатися і гуляти на свіжому повітрі. Для поліпшення самопочуття у такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему. Слід дотримуватися меню, що складається з легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих і занадто солоних страв. Варто відмовитися від алкоголю і кави, замість цього пити більше води і заспокійливі чаї.

Схожі новини