Передплата 2024 ВЗ

Джемілєв супроводжуватиме Зеленського під час візиту до Туреччини

  • 05.08.2019, 16:10
  • 565

Національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв візьме участь у візиті президента України Володимира Зеленського 7-8 серпня до Турецької Республіки.

В рамках візиту запланована зустріч із президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, представниками української і кримськотатарської громад, розповів Джемілєв у коментарі Крим.Реалії.

«Програма зустрічі планується офісом президента, я можу тільки підказати теми. Будемо продовжувати обговорення поглиблення стратегічного партнерства, збільшення торгового обороту наших країн. Реалізація торгових відносин, документ на стадії підписання. Треба подякувати Ердогану за його тверду позицію щодо невизнання анексії Криму. Може, поговоримо про те, що під різними прапорами входять турецькі кораблі (в порти і води Криму — КР)», — сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що необхідно обговорити питання українських політичних в'язнів та їхнє становище в Криму і сусідній Росії, проте перспектив у цьому питанні Джемілєв не бачить.

«Путін йде тільки на обмін, у нас обмінний матеріал обмежений. Тут потрібний тиск усієї світової спільноти, а тенденція не дуже правильна, і ситуація не дуже хороша», — додав він.

Візит Зеленського до Туреччини анонсує офіційний сайт українського президента.

Раніше національний лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв повідомив, що кримські татари, незважаючи на опозицію до нової влади, не налаштовані вороже і мають намір допомагати «тримати курс на євроатлантичну інтеграцію».

Джемілєв звертався до Володимира Зеленського і ставив йому п'ять запитань про анексований Крим. Команда Зеленського відповіла на відкрите звернення Джемілєва.

Після цього Джемілєв заявив, що не отримав від Зеленського конкретної відповіді про долю внесення змін до Конституції України щодо затвердження кримськотатарської автономії.

Схожі новини