Передплата 2024 «Добрий господар»

Призупинено перехід на нову систему харчування в ЗСУ: стали відомі наслідки рішення суду

  • 05.08.2019, 16:58
  • 810

Окружний адмінсуд Києва зупинив відповідний наказ Міноборони, через що тендери на закупівлю продуктів були скасовані. Таке рішення суду призупиняє реформу в системі харчування та продовольчого забезпечення в ЗСУ.

Про це в ексклюзивному коментарі повідомив радник п'ятого президента України та волонтер Юрій Бірюков, передає телеканал «Прямий».

«Наразі система харчування не змінюється, просто зупиняється переведення деяких військових частин на нову систему харчування, але харчуванням усі частини будуть забезпечені й ніхто голодувати не буде. Просто ми два з половиною роки переводили армію на нову систему харчування, яка формувалась за принципом „більше, смачніше та якісніше“, однак наразі переведення військових частин призупинене. Ті ж частини, які уже переведені на систему харчування будуть лишатись у ній. У них закуплено продовольство та замовлені послуги до кінця року», — прокоментував Бірюков.

За словами волонтера, позов подала суб'єкт підприємницької діяльності, яка знаходить в орбіті одного з постачальників, якому не вигідне переведення на нову систему харчування.

«Там річ у тому, що рішенням суду призупинена на період розгляду справи по суті. Тому, якби нічого там смертельного чи фінального немає, поки що лише призупинена. Проблема полягає в тому, що через це призупинення скасовані всі торги по закупці продовольства, які розраховувались для нових частин, відповідно в цьому році перевести їх на нову систему харчування фактично неможливо», —

.

Схожі новини