Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна попросила США продати більше ракетних комплексів Javelin, – посол Тейлор

  • 05.08.2019, 14:40
  • 778

Україна звернулася до Сполучених Штатів із запитом про продаж більшої кількості протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це повідомив Радіо Свобода тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Україна «хотіла б придбати більше Javelin» з оборонною метою за програмою зовнішніх військових продажів Міністерства оборони США, уточнив американський дипломат в інтерв’ю.

Про те, що Україна висловила зацікавленість в отриманні більшої кількості протитанкових ракетних комплексів «Джавелін», у березні 2019 року повідомляв і спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

«Джавелін» (Javelin) — американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Схожі новини