Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Пропозиція» хабара Богдану: НАБУ відкрило справу після звернення Кличка

  • 05.08.2019, 15:25
  • 495

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливої пропозиції хабара від мера Києва Віталія Кличка главі Офісу президента Андрію Богдану.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ у Facebook.

«Детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами, викладеними в заяві мера Віталія Кличка щодо можливого вчинення кримінального корупційного правопорушення, підслідного НАБУ. Попередня правова кваліфікація ч.1 ст. 369 К К України („Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі“)», — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що факт внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань жодним чином не свідчить про те, що з боку тієї чи іншої особи дійсно мали місце неправомірні дії.

Нагадаємо, 24 липня Офіс президента попросив у Кабінету міністрів внести подання на звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. Сам Кличко заявив, що розділення посад міськголови та глави КМДА суперечить Конституції.

30 липня глава Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що Кличко не контролює столичну раду й має домовлятися зі «смотрящими». За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі «смотрящих» і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші в обмін на те, щоб Кличка не усували від влади.

Після цього Кличко назвав заяви Богдана «добіркою пліток і маніпулятивних домислів», а самого Богдана «брехливим непрофесіоналом» та звернувся до Зеленського. Також Кличко звернувся до НАБУ через заяву Богдана про спробу підкупу.

Схожі новини