Передплата 2024 ВЗ

Прикордонники затримали росіянина, який перевозив нелегалів з Азії до Європи через Україну

  • 03.08.2019, 09:27
  • 468

Прикордонниками оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України викрито етнічну організовану злочинну групу та ліквідовано транзитний канал незаконної міграції вихідців із країн Південно-Східної Азії

Про це УНН повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

Заходи проводилися у тісній співпраці з Головним управлінням Національної поліції у Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Громадянин Росії у змові із чотирма жителями українського прикордоння забезпечували незаконне переправлення громадян Шрі-Ланки, Пакистану, Індії, Ірану та Афганістану з території Російської Федерації до Республіки Польща та Румунії через українські міста-мільйонники — Харків, Київ, Львів.

Вигідному «бізнесу» та безтурботному, як здавалося життю, зашкодили правоохоронці, які «стали на слід» злочинців на початку травня. З цього часу, в рамках кримінального провадження задокументовано 8 епізодів протиправної діяльності на кордоні.

Логічним завершенням оборудок стали події 1 серпня, коли в ході спільної операції правоохоронці в м. Харків та прикордонні Луганської області затримали організатора цього каналу разом із його пособниками та черговою групою незаконних мігрантів — п’ятьма громадянами Ісламської Республіки Іран. Останні, відсиджуючись у Харкові в помешканні організатора злочину, готувалися продовжити подорож в країни ЄС.

Злочинців затримано в порядку ст. 208 КПК України із повідомленням їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 К К України.

Тривають допити та санкціоновані обшуки.

Схожі новини