Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові інвентаризують всі мозаїки

  • 02.08.2019, 18:58
  • 463

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення «Про збереження історичних мозаїчних творів на території м. Львова». На його виконання управління охорони історичного середовища ЛМР узагальнить інформацію та складе перелік мозаїчних творів, який опісля оприлюднять на Порталі відкритих даних.

Відповідно, замовники будівництва і відповідні структури міської ради повинні будуть враховувати цю інформацію, зокрема — при видачі дозвільних документів на ремонтні роботи, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Також управління охорони історичного середовища має подати пропозиції до міського бюджету Львова та виступити замовником проведення ремонтних робіт мозаїчних творів, які перебувають у незадовільному стані.

Як йдеться у рішенні, голови районних адміністрацій, департамент містобудування, управління охорони історичного середовища, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові при здійсненні своїх повноважень щодо надання вихідних даних, дозвільних документів, контролю за виконанням будівельних робіт на території Львова мають керуватися переліком мозаїчних творів на території міста, задля їхнього захисту і збереження. Натомість замовники будівництва та підрядні організації при виконанні будівельних робіт на об’єктах, на яких розташовані мозаїки, відповідно до переліку мозаїчних творів на території Львова, мають проводити винятково ремонтні роботи зазначених елементів.

«Прийнятим рішенням передбачається узагальнити інформацію про мозаїки у Львові, зокрема про мозаїки, які були зроблені у радянський період і є частиною інтер’єрів будинків. Цю інформацію буде розміщено на Порталі відкритих даних для ознайомлення всіх зацікавлених, а також буде зобов’язано усіх забудовників і служби Львівської міської ради враховувати цю інформацію при видачі дозвільної документації.

Інветаризація мозаїк до 1939 року в управлінні є. Мозаїки радянського періоду також мають право бути визнаними мистецькими творами і, можливо, пам’ятками культури чи мистецтва", — розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Схожі новини