Передплата 2024 «Добра кухня»

Арештований зенітно-ракетний комплекс Російської Федерації передали Міноборони України

  • 02.08.2019, 16:33
  • 756

Російський зенітно-ракетний комплекс С-125 "Пєчьора", який СБУ виявила й арештувала під час перевірки складів у Миколаєві, передали Міністерству оборони.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

«Службою безпеки спільно з Головною військовою прокуратурою, ДП «Укроборонсервіс» та Миколаївською митницею забезпечено передачу Міністерству оборони зенітно-ракетного комплексу С-125 «Пєчьора», — ідеться у повідомленні.

Зазначене озброєння посадовці Російської Федерації планували поставити до держави Еритрея, стосовно якої Радою безпеки Організації Об’єднаних Націй введено ембарго.

У січні 2019 року, в ході проведення співробітниками Головного слідчого управління Служби безпеки України та Департаменту контррозвідки СБУ спільних слідчо-оперативних заходів, зазначений комплекс озброєння виявлений в одному зі складських приміщень у місті Миколаєві.

У кримінальному провадженні зазначені 36 зенітних ракет із супутнім обладнанням та іншим озброєнням вилучені в ході обшуку як предмет контрабанди, визнані речовими доказами та ухвалою слідчого судді на них накладено арешт.

27 березня 2019 року на засіданні Уряду України за участю Генерального прокурора України Ю. Луценка та заступника Генерального прокурора — Головного військового прокурора А. Матіоса прийнято рішення про передачу всього вищевказаного озброєння Міністерству оборони України для подальшого розпорядження.

Схожі новини