Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ГПУ вручила підозру голові скандального Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку

  • 02.08.2019, 15:58
  • 831

Генеральна прокуратура України 2 серпня допитала голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та вручила йому підозру.

Про це повідомив прессекретар ГПУ Андрій Лисенко, передає Громадське.

Нагадаємо, 26 липня детективи Національного антикорупційного бюро разом з управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури прийшли з обшуками в Окружний адміністративний суд Києва. Пізніше стало відомо, що прокуратура підготувала повідомлення про підозру для керівництва і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів та низки інших відомств.

У НАБУ та ГПУ наголосити, що це загроза національній безпеці.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що 31 липня він повернеться до роботи й вирішить, підписувати чи ні підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва, де нещодавно пройшли обшуки, однак раніше керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що керівництво ГПУ затягує підписання підозр суддям Окружного адмінсуду.

Окружний адміністративний суд Києва раніше прославився низкою резонансних рішень: так, він визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, усунув з посади очільницю МОЗ Уляну Супрун, поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби, заморозив перейменування УПЦ МП та зупиняв конкурс на посаду глави митниці, дозволив заступнику глави СБУ Демчині не показувати декларацію, заборонив приватизацію Центренерго та ухвалив чимало інших дивних рішень.

Схожі новини