Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кордон має бути відкритим для росіян-друзів, – новий очільник Держприкордонслужби Дейнеко

  • 02.08.2019, 14:28
  • 544

Державний кордон має бути неприступною стіною для росіян-ворогів України, які відвідували окупований Крим, або закликали до анексії, але відкритий для росіян-друзів.

Про це в інтерв’ю BBC News Україна заявив новий очільник Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, пише «Українська правда».

«Державний кордон має бути неприступною стіною для ворогів України, для небажаних осіб, які відвідували Крим, публічно закликали до анексії. З іншого боку — він має бути прозорим і комфортним для наших друзів», — сказав він.

Дейнеко наголосив, що Росія — це країна-агресор, але її громадян він все ж поділяє на ворогів і друзів.

«Є дуже багато росіян, які є вихідцями з України. Вони по 20−30 років живуть в Росії. Отримали громадянство Росії. Є змішані шлюби, діти росіяни, і вони приїжджають раз на рік відвідати своїх старих батьків. Як я можу не пропустити українця з російським паспортом до старенької мами?», — сказав він.

За словами Дейнеко, таких ситуацій щоденно дуже багато, тому він виступає за те, щоб на кордоні, особливо з Росією, прикордонник «все ж таки зважав на всі ці моменти».

За даними Держприкордонслужби: за 7 місяців цього року у перетині українського кордону відмовили майже 5 тисячам громадянам Росії.

У 2018 році не пропустили майже 6 тисяч росіян, у 2017 році — 5 тисяч 311, у 2016 році — теж майже 6 тисяч, у 2015 році — майже 11 тисяч, а в 2014 році — 16,5 тисячі громадян Росії.

Основні причини відмови у в'їзді — не підтвердження мети поїздки, перевищення терміну перебування, обмеження на в'їзд або не дійсний документ.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень