Передплата 2024 ВЗ

Колишній держсекретар США Кондоліза Райс оцінила шанси вступу України в НАТО

  • 02.08.2019, 12:40
  • 968

Україна найближчим часом навряд чи зможе стати членом НАТО.

Зараз Україна не може розраховувати на консенсус країн Альянсу не тільки в питанні вступу в організацію, а й при отриманні Плану дій щодо членства в НАТО.

Таку думку висловила заявила колишній держсекретар США Кондоліза Райс, зазнавши, що ми можемо наблизитися до Альянсу навіть без формальної угоди, завдяки комісії Україна — НАТО, передає «24 канал».

«Комісія повинна максимально збільшити кількість таких речей, як робота НАТО з підготовки військових і цивільно-військових відносин в демократичних суспільствах», — заявила Райс.

Райс зазначила, що НАТО також сформувало центр кібербезпеки, куди може бути залучена Україна, незважаючи на те, що вона не є членом.

«Так що я думаю, ви маєте не просувати формальні відносини (що, вважаю, на сьогодні буде складно зробити), а долучатися до якнайбільшого числа заходів — це було б гарним варіантом для України», — підсумувала колишній держсекретар.

За 7 років в українців різко змінилися думки щодо вступу держави Чи підтримують українці вступ держави до НАТО: результати опитування в Північноатлантичного альянсу. Так, майже половина громадян з тих пір стали прихильниками такої ідеї. Про це свідчать результати Всеукраїнського соціологічного дослідження, яке проводив «Центр стратегічного розвитку територій».

Схожі новини